PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ SE ÎNTÂLNEŞTE CU PAPA FRANCISC

„În această după-amiază voi pleca într-o vizită la Vatican, unde voi fi primită în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Vizita este în baza bunelor relaţii bilaterale din România şi Vatican”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Întâlnirea va avea loc vineri, potrivit unui comunicat oficial. Premierul va avea, totodată, întrevederi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum şi cu preşedintele Comunităţii Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută, arată sursa citată.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.

 

Sursa foto: www.digi24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.