Președintele Camerei de Comerț, ATAC la Guvern: Umblăm cu nişte cifre din acestea de parcă ne apucăm să populăm luna!

Preşedintele Camerei de Comerţ a României (CCIR), Mihai Daraban, a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că vehiculează niște cifre economice de parcă vrem să populăm luna. El atrage atenția că Italia a intrat oficial în recesiune, iar societățile italiene din România vor fi foarte afectate. Și nu sunt deloc puține!

Autorităţile române ar trebui să ţină cont de factorii externi şi de realizările efective ale agenţilor economici atunci când analizează creşterea economică a ţării, nu să se bazeze doar pe majorarea Produsului Intern Brut, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ a României (CCIR), Mihai Daraban, prezent la forumul de afaceri România-Turcia.

Daraban a amintit că România este expusă unui risc foarte mare, în condiţiile în care 75% din comerţul ţării se realizează cu ţări din Uniunea Europeană.

„Există aici un pericol permanent de recesiune. Aţi văzut Italia, care a anunţat oficial că a intrat în recesiune. Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri, pentru că sunt 47.240 de societăţi cu capital italian în România. Să nu credem că firmele cu capital italian din România nu vor fi afectate de recesiunea din Italia. Şi sunt companii semnificative, să nu spun altfel”, a atenţionat oficialul CCIR.

În opinia sa, în realitate, România nu are o creştere economică mai mare de 3-4%, din moment ce Italia este în recesiune, iar Germania a anunţat un salt de doar 2%. Guvernul anunța o creștere economică de 5,5%.

„Dacă Germania are un 2%, noi poate avem un 3-4%, dar mai mult nu cred, pentru că una este creşterea economică şi alta este creşterea PIB-ului. Deci, trebuie să ţinem cont de aceşti factori externi. Germania a avut o creştere de 2,2%. Numai noi umblăm cu nişte cifre din acestea de parcă ne apucăm să populăm luna. Fac apel la realism!”, a susţinut el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *