Preşedintele CJ Neamţ Ajunge În Faţa Judecătorilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de trafic de influenţă. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Neamț. Conform anchetatorilor, Ionel Arsene ar fi cerut, unui primar, în anul 2015, sî atribuie câteva contracte pentru renovarea unor şcoli unor firme agreate de el.
Ulterior, ca urmare a intervenşiei, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de Arsene, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei.
Acesta este al doilea dosar în care Arsene a fost trimis în judecată.

Ce spun procurorii:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Arsene Ionel, la data faptei deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în calităţile menţionate mai sus, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui primar de comună din jud. Neamţ, membru al aceluiaşi partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect „Construire şcoală în sat ….., judeţul Neamţ” către firma administrată de soţia acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de inculpat”, au transmis reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *