Preşedintele CNN: Oficialii de la Casa Albă nu înţeleg gravitatea atacurilor lansate de ei la adresa presei

Oficialii de la Casa Albă nu înţeleg gravitatea atacurilor lansate de ei la adresa presei, a declarat Jeff Zucker, preşedintele televiziunii CNN Worldwide, după ce mai multe dispozitive explozive artizanale au fost trimise la lideri democraţi şi CNN, scrie The Washington Post, citat de mediafax.ro.

„Există o lipsă totală şi completă de înţelegere la Casa Albă cu privire la gravitatea atacurilor lor continue asupra presei”, a afirmat Zucker.

„Preşedintele, şi mai ales secretarul de presă al Casei Albe, ar trebui să înţeleagă că cuvintele lor contează. Până acum, nu au demonstrat deloc că înţeleg acest lucru „, a adăugat preşedintele CNN.

Dispozitive explozive au fost trimise miercuri la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama şi la postul de televiziune CNN.

Preşedintele Donald Trump şi lideri republicani au condamnat dur tentativele de atacuri contra fostului preşedinte Barack Obama, a soţilor Clinton şi a postului TV CNN. Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că „actele sau ameninţările de violenţă politică nu îşi au locul în Statele Unite”.

Pe de altă parte, de-a lungul timpului, Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează „ştiri false”, citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt „cea mai de jos formă a umanităţii” şi „duşmani ai poporului”, iar presa este „periculoasă şi bolnavă” sau „dezgustătoare”.

Și liderii democraţi din Congresul american l-au acuzat miercuri pe Donald Trump că sprijină violenţa, după trimiterea unor bombe artizanale adresate lui Barcak Obama, Hillary Clinton, canalului CNN şi altor personalităţi frecvent criticate de preşedinte, relatează AFP.

Apelul la adunare lansat de Donald Trump va suna „gol până când el va reveni asupra declaraţiilor sale cauţionând acte de violenţă”, au scris senatorul Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, membră a Camerei Reprezentanţilor, într-un comunicat.

„În mod repetat, preşedintele cauţionează violenţa fizică şi îi divizează pe americani cu cuvintele şi actele sale”, au adăugat ei.

Cei doi l-au mai acuzat pe liderul de la Casa Albă că şi-a exprimat „sprijinul pentru un congresman care a agresat un jurnalist, pentru neonaziştii care au ucis o tânără la Charlottesville, şi pentru partizanii săi care în timpul mitingurilor sunt violenţi cu manifestanţii, pentru dictatorii din lumea întreagă care îşi ucid proprii cetăţeni”.

Chuck Schumer şi Nancy Pelosi au mai subliniat faptul că preşedintele american consideră că „presa liberă este un duşman al poporului”.

Valul de pachete suspecte a venit cu două săptămâni înainte de alegerile intermediare din SUA și au urmat descoperirii luni, a unui dispozitiv exploziv la domiciliul lui George Soros.

Biroul Federal de Investigații a declarat că unul dintre cele cinci pachete suspecte descoperite a fost trimis lui Eric Holder, avocatul lui Obama, fostul președinte luând în calcul o posibilă candidatură în 2020.

Pachetul trimisă la CNN îi era adresat lui John Brennan, fost director al CIA în perioada Administraţiei Barack Obama și un critic ferm al domnului Trump. În august, Donald Trump, a decis revocarea autorizaţiei de securitate a lui Brennan, invocând comportamentul imprevizibil al acestuia și spunând că Brennan își utilizează accesul la informații sensibile pentru a valida atacuri politice.

Maxine Waters, o altă congresmană democratică, care a fost o țintă frecventă a atacurilor domnului Trump, a declarat că a fost informată de poliție că biroul ei era „ținta unui pachet suspect, preluat de FBI”.

Într-o declarație, FBI a spus că este posibil ca pachete similare să fi fost expediate în alte locații. Christopher Wray, directorul FBI, a declarat că ancheta este „prioritatea numărul unu” pentru agenția federală.

„Am angajat toate resursele FBI și, împreună cu partenerii noștri din grupurile comune de acțiune în domeniul terorismului, vom continua să depunem eforturi pentru identificarea și arestarea celor responsabili”, a spus dl Wray. „Cerem oricui ar putea avea informații să contacteze FBI-ul. Nu ezitați să sunați; orice informație cât de mică ne poate ajuta în această anchetă „.

Într-un e-mail către membrii Congresului, văzut de Financial Times, Poliția Capitalei din SUA a avertizat parlamentarii să fie vigilenți în gestionarea pachetelor expediate către birourile lor.

Oamenii legii le recomandă aleșilor să părăsească imediat zona dacă primesc orice colet care li se pare suspect.

„Ceea ce am văzut astăzi aici a fost un efort de a institui teroarea, a spus primarul New York, Bill De Blasio.

Serviciul Secret al SUA a declarat că un pachet adresat lui Hillary Clinton în statul New York a fost recuperat marți, în timp ce unul trimis lui Obama a fost interceptat la Washington, miercuri dimineața. FBI a confirmat că investighează „un pachet suspect găsit în vecinătatea reședinței Clinton”.

„Pachetele au fost imediat identificate în timpul procedurilor de screening de rutină ca potențiale dispozitive explozive”, a declarat Serviciul Secret, adăugând că destinatarii vizați „nu au primit pachetele și nu au fost expuși riscului de a le primi”.

John Miller, comisarul adjunct al serviciilor de informații și contra-terorism din Departamentul de Poliție New York, a declarat că pachetele trimise domnului Soros, doamnei Clinton și lui Obama păreau similare. „Se pare că un individ sau un grup de indivizi au trimis mai multe pachete similare”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *