Preşedintele Coreei de Sud afirmă că este dispus să limiteze exerciţiile militare comune cu SUA pentru a reduce tensiunile cu Phenianul

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, s-a declarat dispus să diminueze amploarea exerciţiilor militare comune cu SUA pentru a reduce tensiunile cu regimul de la Phenian înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 din Coreea de Sud, informează agenţia de ştiri Reuters.

Moon Jae-in,dispus să limiteze exerciţiile militare cu SUA pentru a reduce tensiunile cu Phenianul

„Este posibil ca SUA şi Coreea de Sud să analizeze posibilitatea amânării exerciţiilor”, a declarat Moon Jae-in pentru NBC News.

„Am făcut o sugestie în acest sens SUA, iar Statele Unite o analizează în acest moment. Totuşi, toate acestea depind de felul în care se comportă Coreea de Nord”, a adăugat liderul de la Seul.

Comandorul Dave Benham, un purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Pacific, a refuzat să comenteze în legătură cu planurile privind exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA, care au fost în repetate rânduri denunţate de Phenian drept preludiu al unei invazii.

Jocurile Olimpice de Iarnă se vor desfăşura în perioada 9-25 februarie 2018 la Pyeongchang, un oraş montan aflat la 80 de kilometri sud de frontiera militarizată dintre cele două Corei.

SURSA: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *