Președintele Ecuadorului, anchetat pentru evaziune fiscală, după dezvăluirile din „Pandora Papers”

Parchetul General din Ecuador a anunțat, joi, că a deschis o investigație preliminară împotriva președintelui Guillermo Lasso, pentru evaziune fiscală, după ce un lider al opoziției a prezentat acuzații împotriva acestuia, legate de documentele dezvăluite prin „Pandora Papers”.

Fostul candidat la președinție și lider indigen Yaku Perez a făcut apel la anchetarea finanțelor și a contribuiilor fiscale ale lui Lasso, după ce companii offshore deținute de acesta au fost menționate în „Pandora Papers”. Documentele divulgate dezvăluie – conform Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație – tranzacții offshore în care sunt implicate personalități politice și de afaceri din întreaga lume.

Perez a cerut imperios anchetatorilor să verifice conturile deținute de Lasso și de rudele apropiate ale acestuia începând din 2013, când a candidat la președinție. Ancheta preliminară privind evaziunea fiscală a fost deschisă la 18 octombrie, a comunicat biroul Procurorului General, fără a oferi detalii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *