Președintele Federației Comunităților Evreiești consideră atacul lui Bădulescu la Iohannis ca fiind naționalist și retrograd

Atacul consilierului local PSD Aurelian Bădulescu la adresa președintelui Klaus Iohannis este considerat  ca fiind  unul naționalist și retrograd, potrivit declarației  făcute la rfi.ro  de către președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Reacția vine după ce fostul viceprimar general al Capitalei, Aurelian  Bădulescu, a postat pe Facebook o imagine trucată cu șeful statului purtând mustață de Hitler, alături de  care a scris că „Iohannisismul este acea doctrină de distrugere a identității naționale, ce pune bazele cedării suveranității naționale”.

Social-democratul a mai scris că președintele Iohannis pune la dispoziția cuplului Merkel–Macron întreaga resursă umană și naturală a României.

Aurelian Bădulescu a revenit și a șters de pe contul său poza trucată, nu însă și textul.

Aurel Vainer consideră că asemenea derapaje de limbaj nu-și au locul într-o democrație: „Știm bine că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, evreii au suferit din cauza nemților, dar asta nu înseamnă că-i judecăm global, gata, oricine e de origine germană este fascist, este nazist. Nu se poate admite așa ceva”.

De asemenea, președintele Federației Comunităților Evreiești din România a mai  precizat că unele straturi ale societății pot fi influențate de o asemenea retorică: „Evident că există influențe, dacă există anumite straturi, categorii de populație, segmente, care sunt receptive la toate aceste mesaje urâte, naționaliste și până la urmă retrograde. Nu sunt manifestări permisibile într-o democrație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *