Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, acuzații grave despre pesta porcină: Cred că acest focar a fost provocat

 

                           

Fenomenul pestei porcine africane a bulversat atât de tare situația celor care au afaceri în domeniu, încât sindicatele lro au ieșit la atac.

„Cred că acest focar a fost provocat. În primul rând faptul că a apărut în Tulcea, unde era și o mare fabrică de produse din carne, care a închis. Pe de o parte, respectivul investitor și-a pierdut afacerea, a pierdut foarte mult, pentru că îi este foarte greu să revină, iar pe de altă parte, sunt locurile de muncă pierdute ale oamenilor”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

Potrivit acestuia, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) trebuia să izoleze focarul și să stopeze răspândirea virusului. El a mai menționat că, în acest context, România va fi nevoită să importe mai multă carne pentru consum și procesare, iar tot mai multe ferme autohtone riscă să-și închidă porțile.

De la începutul acestui an, au fost confirmate în România 440 de focare de Pestă Porcină Africană (PPA) la porci domestici, dintre care 438 în gospodăriile populației și 2 în exploatații comerciale, informează joi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *