Preşedintele filipinez spune că va demisiona dacă cineva îi va aduce o poză cu Dumnezeu

La două săptămâni după ce l-a făcut „prost” pe Dumnezeu, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte stârnește noi controverse. El a promis că va demisiona dacă cineva îi va putea demonstra că Dumnezeu există.

Într-un discurs susţinut vineri seara, Duterte a declarat că vrea să vadă măcar o singură persoană care să-i spună că a fost în Rai şi că a vorbit acolo cu Dumnezeu. „Am nevoie de numai o persoană care să-mi spună…. că Dumnezeu există cu adevărat. Uite, am o fotografie. Am un selfie cu Dumnezeu”, a spus Duterte. „Din atâtea miliarde de oameni, am nevoie de unul singur. Şi dacă un astfel de om va exista, doamnelor şi domnilor, eu îmi voi da imediat demisia”, a promis el.

Totuşi, el a sugerat că trebuie să existe Dumnezeu sau o fiinţă supremă care ţine sub control miliarde de stele pentru a nu se lovi una de alta, lucru care ar fi putut ameninţa rasa umană.

Duterte, care are o relaţie tensionată cu Biserica, a pus la îndoială vineri unele dintre credinţele de bază ale catolicismului, inclusiv conceptul păcatului originar, despre care a declarat că vizează şi copii inocenţi şi poate fi înlăturat doar printr-un botez plătit la biserică.

„Unde este logica lui Dumnezeu aici?”, a întrebat Duterte într-un discurs la deschiderea unui eveniment de ştiinţă şi tehnologie în oraşul Davao.

Luna trecută, Duterte a devenit ţinta criticilor în această ţară predominant catolică după ce a ironizat logica lui Dumnezeu în povestea biblică de creare a lui Adam şi Eva.

„Adam a mâncat (din fructul cunoaşterii), apoi s-a născut răul. Cine este acest Dumnezeu prost? Creezi ceva perfect şi apoi te gândeşti la un eveniment care să distrugă calitatea muncii tale”, a spus Duterte într-un discurs susţinut la 22 iunie în oraşul său natal Davao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *