Președintele ICCJ avertizează: Situația completurilor de 5 judecători, revine

Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, avertizează asupra faptului că OUG 7/2019 schimbă iarăși situația completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, ceea ce ar putea genera probleme. Potrivit Cristinei Tarcea, de curând, în mai multe cazuri, s-a dispus reluarea judecății și, implicit, eliberarea, până la rejudecare, a celor deja încarcerați.

”Am auzit despre judecători puși cu mâna și la ICCJ, că ar fi vorba despre președintele ICCJ sau vicepreședintele ICCJ. Sunt atât de multe legende urbane în societate și în justiție, dar lumea vorbește fără a avea nici măcar curiozitatea de a citi legea. Eu vă asigur că judecătorii nu pot fi puși cu mâna într-un complet.

La un moment dat am folosit o sintagmă: sper ca epopeea completurilor de 5 să se fi sfârșit aici.

Nu mai sper acum, pentru că așa cum v-am citat din OUG 7/2019 și o să vă uitați în lege, nu veți vedea cine stabilește regulile pentru tragerea la sorți a completurilor de 5. Dacă nu se face o modificare legislativă de urgență, atunci vom avea aceleași probleme cu completurile de 5.”, a declarat președintele ICCJ,  Cristina Tarcea, luni seara, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *