Președintele interimar al Venezuelei susține că armata l-a ajutat să treacă graniţa în Columbia

Opozantul Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a afirmat că armata a „participat” la operaţiunea care i-a permis să ajungă vineri la Cucuta, în Columbia, în pofida unui ordin al justiţiei care îi interzicea să părăsească ţara, notează AFP.

„Problema este cum am ajuns noi aici când au interzis spaţiul aerian, orice fel de traversare maritimă, au blocat drumurile (…) Suntem aici tocmai pentru că forţele armate au participat şi ele la acest proces”, a declarat Juan Guaido presei alături de preşedinţii Columbiei, Chile, Paraguayului şi de secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro.

Îmbrăcat într-o cămaşă albă, înconjurat de poliţişti, Juan Guaido a participat vineri de partea columbiană a frontierei la un concert organizat în favoarea intrării ajutorului umanitar în Venezuela.

Zeci de mii de persoane au asistat la acest concert uriaş la Cucuta, în timp ce un contra-concert – pro-Maduro -, s-a desfăşurat pe teritoriul Venezuelei, la câteva sute de metri depărtare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *