Președintele Klaus Iohannis condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei”

Președintele Klaus Iohannis condamnă „intervenția brutală a Jandarmeriei” la protestul din Piața Victoriei printr-un mesaj transmis, vineri noapte, pe Facebook. De asemnea, șeful statului îi cere ministrului de interne Carmen Dan „să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele”.

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, este mesajul difuzat de Klaus Iohannis, după incidentele din Piața Victoriei de la mitingul diasporei.
Sute de persoane au fost rănite după ce jandarmii au intervenit în forță, în mai multe rânduri, împotriva manifestanților din Piața Victoriei. Jandarmii au fost provocați de grupuri organizate care au aruncat cu sticle și pietre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *