Președintele LIBE, întâlnire URGENTĂ cu Dragnea înaintea audierii lui Kovesi pentru Parchetul European!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, are la această oră o întâlnire cu preşedintele Comisiei de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes. Întâlnirea vine cu doar o zi înainte ca fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi să dea testul final în Parlamentul European pentru funcția de procuror șef al Parchetului European, funcție la care este favorită alături de reprezentantul Franței. Autoritășile de la București s-au opus candidaturii lui Kovesi și, mai mult, au dat un vot negativ acesteia.

Laura Codruța Kovesi va fi audiată mâine în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european. Potrivit președintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, fiecare candidat va fi audiat timp de 75 de minute.

După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o ședință pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidați. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *