Președintele pro-rus al Moldovei, Igor Dodon, nu vrea ambasadă americană în centrul Chișinăului

Președintele Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova, că va semna „proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu, chiar dacă riscă suspendarea. „ Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pămînt americanilor pentru construcţia ambasadei”, a declarat Dodon.

Președintele socialist a mai anunțat că i-a spus personal despre acest lucru Ambasadorului SUA, James Pettit. „I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni”, a menționat Igor Dodon.

Proiectul privind transmiterea terenului pe care se află Stadionul Republican Ambasadei SUA în R. Moldova a fost aprobat, miercuri, 18 iulie, de Guvernul de la Chișinău.
Președitele Igor Dodon a făcut în ultimul timp cărare la Moscova pentru „ a-l lua lumină„ de la Kremlin Vladimir Putin, ultimada dacă cu ocazia finalei campionatului mondial de fotbal.

Până una alta, liderul de la Chișinău intră în concediu, pe care-l va petrece, după cum a anunțat, la Muntele Athos și în Grecia. În martie, Igor Dodon a participat la inaugurarea organizației internaționale “Prietenii Ortodoxiei” pe Muntele Athos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.