Preşedintele Republicii Dominicane s-a imunizat cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Preşedintele Republicii Dominicane, Luis Abinader, a primit miercuri a treia doză de vaccin anti-COVID şi a cerut populaţiei ţării din Caraibe să îi urmeze exemplul.
Preşedintele în vârstă de 54 de ani a fost imunizat cu două doze de Sinovac, iar de această dată a primit o doză de vaccin Pfizer într-o şcoală gimnazială care s-a transformat într-un centru de vaccinare, lângă Palatul Naţional din Santo Domingo.

„Cer întregii populaţii să continue să se vaccineze cu prima şi a doua doză, iar a treia pentru a-şi întări imunitatea. Acest lucru ne va permite să reintrăm în normal”, le-a spus el jurnaliştilor prezenţi la centrul de vaccinare, scrie Agerpres.

Până acum, Republica Dominicană a înregistrat 340.000 de cazuri COVID-19 şi 4.000 de decese. Puţin sub 5,4 milioane de persoane, sau mai mult de jumătate din populaţie, au primit prima doză de vaccin, în timp ce peste 3,8 milioane (mai mult de o treime din populaţie) au primit a doua doză.

A fost lansată şi o campanie pentru a treia doză de vaccin anti-COVID, dar mai puţin de 250.000 de persoane au ales să se imunizeze din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.