Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a primit o sabie de samurai de la actorul american Steven Seagal

Actorul şi producătorul american Steven Seagal, cunoscut pentru legăturile sale de prietenie cu preşedintele rus Vladimir Putin, i-a oferit marţi o sabie de samurai preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, potrivit imaginilor transmise de televiziunea publică din această ţară sud-americană, informează AFP.

Îmbrăcat în negru şi cu faţa descoperită, actorul american, specialist în arte marţiale, i-a prezentat o katana preşedintelui Maduro, care purta o mască sanitară anti-COVID-19.

Preşedintele venezuelean nu s-a lăsat rugat prea mult de jurnalişti şi a acceptat să pozeze în diferite poziţii de luptă.

Nicolas Maduro a fost reales în 2018 în urma unor alegeri prezidenţiale criticate şi boicotate de opoziţie. Statele Unite şi mai multe ţări europene şi latino-americane nu au recunoscut rezultatele acelor alegeri. Washingtonul a impus în principal sancţiuni economice Venezuelei, în încercarea de a-l îndepărta de la putere Maduro, care ocupă această funcţie după decesul fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013).

Preşedintele Maduro se declară în mod deschis un antiimperialist şi i-a criticat adeseori pe americani.

Lăudându-se cu sprijinul adus „revoluţiei bolivariene”, regimul venezuelean din mandatele preşedinţilor Chavez şi Maduro mediatizează sistematic aceste vizite ale personalităţilor.

Printre vedetele care au vizitat capitala Caracas se numără fotbalistul Diego Armando Maradona, actorii Sean Penn şi Danny Glover, regizorul Oliver Stone şi top-modelul Naomi Campbell.

Steven Seagal, fost star al filmelor de acţiune de la Hollywood şi mare specialist în aikido, a primit cetăţenia rusă din partea preşedintelui Vladimir Putin în noiembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *