Prețul bitcoin a explodat, creștere de peste 500 de dolari într-o singură zi

Prețul bitcoin a explodat, din nou, crescând într-o singură zi cu peste 500 de dolari. Astfel, cotația pentru bitcoin a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.404 de dolari, cu 535 de dolari mai mult decât ieri.

În aceeași perioadă a anului trecut, un bitcoin era cotat la aproximativ 2.400 (cu aproape 5.000 de dolari mai puțin).

Odată cu bitcoin, cotația următoarelor 100 de monede digitale din top a fost în creștere, 84 dintre acestea înregistrând câștiguri de peste 5%.

Prețul criptomonedei nu a mai atins acest nivel de la începutul lunii iunie, timp în care a fluctuat constant între 6.000 şi 6.500 de dolari.

Nivelul record a valorii unui bitcoin a fost stabilit la mijlocul lunii decembrie 2017, când prețul monedei digitale a ajuns la 19.850 de dolari, pentru ca ulterior să înregistreze o corecție de până la 11.000 de dolari.

De atunci, cotația criptomonedei a continuat să scadă, cu mici episoade de creşteri uşoare. În luna martie a ajuns până la 6.500 de dolari, ulterior a crescut până la 9.818 de dolari, pentru ca mai apoi scăderea să se reia.

Foarte mulți economiști au atras atenția asupra riscurilor pe care le implică investițiile în criptomonede pentru micii investituri care se lasă atrași de creșterile explozive, dar trebuie  să țină cont și de prăbușirile dramatice ale cotațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *