Prietena judecătoarei care a DINAMITAT instanța supremă, PLEACĂ de la Tudorel Toader! Ar putea fi nominalizată să preia șefia DNA!

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, solicită încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei. Secţia pentru procurori a CSM va decide în şedinţa de joi, 20 decembrie, dacă aprobă solicitarea.

Oana Schmidt-Hăineală este şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei. Plecarea acesteia din minister vine în contextul în care se discută despre posibilitatea ca ministrul Justiţiei să fie iniţiatorul unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

De asemenea, numele Oanei Schmidt Hăineală era vehiculat pentru șefia DNA. Hăineală a fost șefa CSM și este una dintre apropiatele judecătoarei Alina Bica de la Curtea de Apel București, de asemenea fostă șefă a CSM.

Curtea de Apel București a admis toate solicitările lui Liviu Dragnea în dosarul deschis împotriva instanței supreme. Judecătorul de caz a fost nimeni alta decât Alina Ghica, și semnatara proctocolului dintre Consiliu și SRI. Ghica este una dintre cele mai apropiate prietene ale Oanei Schmidt Haineala, șefa Corpului de Control la ministerul păstorit de Tudorel Toader.

Anul trecut, procurorul Oana Schmidt-Hăineală a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției, după ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima.

Augustin Lazăr a solicitat, la vremea respectivă, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *