Prietenul lui Dragnea, aliatul penalilor, Kelemen Hunor, desemnat candidat al UDMR pentru Preşedinţie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost desemnat vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), candidat din partea Uniunii la funcţia de preşedinte al României. Kelemen spune că desemnarea unui candidat UDMR reprezintă „o chestiune de onoare”.

Hunor,, președintele UDMR, a susținut colaborarea cu PSD-ALDE și a oferit Coaliției voturile necesare pentrua doptarea Legilor justiției și a modificărilor la Codul penal. UDMR are propriile interese în demolarea justiției întrucât ami mulți fruntași au Uniunii au fost puși sub acuzare și condamnați pentru diferite afaceri dubioase. Ulterior, au fugit în Ungaria de unde nu au mai fost extrădați.

Kelemen Hunor a declarat, la CRU de la Târgu Mureş, unde a fost desemnat candidat la Preşedinţie, că va fi o campanie electorală a respectului şi a viitorului.

Sloganul său de campanie va fi „Respect pentru toţi”.

„Întotdeauna am avut un candidat la Preşedinţie, a devenit o chestiune de onoare pentru noi, deoarece suntem cetăţeni egali ai acestei ţări. (…) Este nevoie de un candidat maghiar la Preşedinţie de fiecare dată, este o obligaţie morală să avem un candidat. Nu este vorba despre mine, ci despre UDMR şi comunitatea maghiară din România. Când colegii mi-au spus că în 2019 eu trebuie să îmi asum acest rol, nu ştiam cum să răspund, deşi aveam dubii să mă aliniez a treia oară la linia de start, dar nu am putut decât să spun că mă angajez cu mare stimă şi reverenţă faţă de organizaţia noastră la acest rol”, a spus Kelemen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *