Prim-ministrul Ucrainei, Aleksei Gonciaruk, a demisionat. Care este cauza

Prim-ministrul Ucrainei, Aleksei Gonciaruk, și-a depus demisia. „Am scris cererea și am transmis-o președintelui cu dreptul de a o depune în parlament”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Anterior, pe site-ul președintelui ucrainean a apărut o petiție electronică, autorii căreia au cerut demiterea lui Gonciaruk din cauza lipsei profesionalismului.

Demisia este legată de publicarea pe internet a unei înregistrări audio presupuse realizate la o întâlnire cu în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a lui Zelenski, potrivit tvrain.ru.

„În ultimele zile, toți au fost martori la evenimente, care s-au desfășurat în jurul unor fișiere, montate din fragmente de înregistrări ale Guvernului. Conținutul lor creează artificial impresia că eu și echipa mea nu respectăm președintele, care este liderul nostru politic ”, a mai scris premierul.

„Am venit la postul de prim-ministru al Ucrainei pentru a realiza programul președintelui. El pentru mine este un model de deschidere și decență. Cu toate acestea, pentru a risipi orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am depus cerere de demisie ”, a subliniat Gonciaruk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *