Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Kovesi este un procuror excelent! Nu poate exista nicio amnistie!

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, candidat al socialiștilor europeni la președinția Comisiei, a declarat, luni, că nu poate exista o amnistie a politicienilor corupți în România.

„Nu pot exista pași înapoi în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți care au fost condamnați în justiție”, a declarat Timmermans, citat de Euronews.

În plus, Timmermans a declarat că Laura Kodruța Kovesi este un procuror excelent și că a făcut o trebă foarte bună.

„Am fost destul de brutal cu românii în aceste aspecte și voi continua să fiu limpede în această privință. Cred că în lupta împotriva corupției, în viziunea mea, doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor și este un procuror foarte bun. Pot depune mărturie că am văzut la treabă și cred că este un procuror excelent. A făcut o treabă foarte curajoasă în România”, a adăugat Timmermans.

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, ocupă prima poziție pe lista scurtă a candidaților rămași în cursa pentru ocuparea postului de Procuror European. Comitetul special de selecție a întocmit o listă cu trei nume, în ordinea preferințelor, pe care a înaintat-o Parlamentului European și Consiliului Uniununii Europene. Pe această listă, Laura Kodruța Kovesi ocupă prima poziție, urmată de Jean – Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania). Parlamentul European va decide, la începutul lunii martie, pe baza listei înaintate, cine va ocupa postul de procuror european.

În procedura de selecție s-au înscris 24 de procurori din toate Statele Membre, iar departajarea acestora s-a realizat în urma experienței, dar și a unui interviu susținut cu procurorii selectați la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.