Prima Apariţie a Lui Tudorel Toader După Revocarea Lui Kovesi!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ajuns la sediul CSM unde se decide soarta fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce luni preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie. Toader, cel de la care a pornit solicitarea de revocare din funcţie a lui Kovesi, nu a dorit să facă niciun comentariu şi, mai mult, le-a atras atenţia jurnaliştilor că dacă vor să discute probeleme din Justiţie nu este locul potrivit.

Soarta fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi se va decide astăzi la CSM. Sedinţa este fixată pentru ora 10.00. Kovesi a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze activitatea la DNA, dar să rămână procuror, cel mai probabil la DIICOT Sibiu, unde a mai activat în perioada 2004 – 2006 până să fie numită la cârma Parchetului General.

Tot astăzi, CSM va decide și dacă Laura Codruța Kovesi va fi sancționată ca urmare a propunerii Inspecției Judiciare care a găsit-o vinovată de o serie de nereguli comise la DNA.Secția pentru Procurori din cadrul CSM trebuie să se pronunțe dacă Laura Codruța Kovesi se face vinovată de încălcarea articolului 99 litera „a” care prevede că – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” și „ș” – „nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii”.

 

La CSM a ajuns şi procurorul general, Augustin Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *