Prima BOMBĂ a noului șef DIICOT: A închis dosarul Vioricăi Dăncilă!

Procurorului Felix Banila soseste la sediul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), pentrua primi avizul sectiei de procurori privind propunerea ministrului Justitiei de numire a sa la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), marti 5 iunie 2018. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Felix Bănilă, noul șef DIICOT ales de ministrul Justiției, Tudorel Toader, a rezolvat primul său mare dosar avut în lucru: a clasat plângerea penală făcută de președintele PNL, Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru presupuse fapte de înaltă trădare. În plângere, Orban cerea și cercetarea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Motivul clasarii: fapta NU exista!

„Prin ordonanţa din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înaltă trădare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea națională prev. și ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a funcției, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. și de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, întrucât faptele nu există”, spun procurorii DIICOT.

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea şi aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetăţean al României. Am considerat demersul o obligaţie morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale ţării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obişnuiţi să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele ţării”, declara Ludovic Orban.

Preşedintele PNL cerea cercetarea tuturor detaliilor legate de adoptarea memorandumului privind mutarea ambasadei României din Israel.

Ulterior, Parchetul General a trimis plângerea la DIICOT, unde s-a început urmărirea penală in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *