Prima repriză în dosarul Motorina a luat sfîrșit. 1- 0 pentru Blejnar!

Acuzat de săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar a fost achitat la data de 13.03.2018 de magistrații Tribunalului Brașov, în dosarul cu nr.  9562/62/2012.

Decizia Tribunalului Brasov nu este definitivă.

Alături de Sorin Blejnar în dosarul respectiv au mai fost trimise în judecată 17 persoane, fizice și juridice, începând în anul 2012, estimîndu-se că faptele de evaziune fiscală cu produse petroliere au generat bugetului de stat un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Brasov s-a evidențiat că, gruparea infracțională constituita din cetățeni români, italieni și unguri au patentat un mecanism evazionist pentru a evita plăta accizelor pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină comercializate pe piața internă, prejudiciind statul român cu suma de 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina.

Acuzele procurorilor s-au îndreptat și către factorii de decizie din cadrul ANAF si Direcția Județeană de Accize si Operațiuni Vamale Brașov, care în complicitate cu persoanele din cadrul grupului menționat, nu au dispus efectuarea de controale adecvate la firmele prin care erau derulate operatiunile ilegale cu motorină.

Astfel, Sorin Blejnar și subalternul său Codruț Marta, au fost acuzați că în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, ar fi primit prin intermediul unei firme fantomă suma de 13.172.520 de lei, din care lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei.

Sursa foto: www.news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *