Prima Zi De Înscriere Pentru Șefia DNA!

Astăzi este prima zi de înscriere la noul concurs declanșat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, după ce la sfârșitul lunii iulie au fost respinși toți cei patru candidați înscriși. De această dată, înscrierile sunt până pe data de 20 august când se va întoarce din concediu și ministrul Justiției. Urmează ca pe 29 august să fie afișate rezultatele, iar în perioada 3-5 septembrie candidații care au dosare eligibile să susțină proba interviului cu Tudorel Toader, iar ulterior nominalizarea – dacă va exista- să fie transmisă către CSM.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a spus în urmă cu o săptămână punctul de vedere vis-a-vis de cum ar trebui să fie viitorul șef al DNA, asta după ce anunțase că reia procedura de numire întrucât nici unul dintre cei patru procurori înscriși în cursă nu a îndeplinit condițiile.

„Același sfat pe care l-am avut și în precedent: să se înscrie cât mai mulți procurori care îndeplinesc condițiile legale și să-și facă programul managerial din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA, din care să rezulte măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătățire a activității. Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorității DNA, măsurile și graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poți face o chestiune descriptivă – ce e DNA și cât de bine a funcționat până în prezent”, a declarat Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *