Primar PSD, șantajat cu defăimarea pe Facebook

Bribery people with dollar bills in hand and quiet gesture

Un bărbat din Ciocăneşti, județul Dâmbovița, a fost prins, miercuri, în flagrant, în timp ce şantaja o persoană cu publicarea de informații  defăimătoare pe Facebook. Mai mult, potrivit IPJ Dâmbovița, pentru a nu publica nimic, bărbatul pretindea suma de 32.000 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă.

Potrivit unor surse judiciare, cel şantajat este primarul localităţii Ciocăneşti, Marian Păun, de la PSD. El a intrat în atenția presei în 2007, când a trimis o altă persoană să susțină proba de Limba și Literatura Română, din sesiunea de toamna a bacalaureatului, în locul său, când avea 50 de ani. Ulterior, în 2016, casa edilului a fost spartă de hoții care i-au furat aurul și banii. Zis ”Iepure”, Marian Păun este primar din 2004 și este unul dintre cei mai bogați edili din Dâmbovița.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a unui bărbat din comuna Ciocăneşti, sat Decindea, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj. Cel în cauză a fost surprins, pe parcursul acestei zile, în flagrant delict, pe raza localităţii Ciocăneşti, în timp ce ar fi pretins şi primit 3.000 de lei de la persoana vătămată”, precizează IPJ Dâmboviţa.

La activitate au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari. Totodată, activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, la data de 7 februarie a.c., ar fi ameninţat persoana vătămată cu publicarea mai multor articole defăimătoare pe o reţea de socializare, dacă nu va primi 32.000 de lei. De asemenea, în schimbul banilor bănuitul ar fi trebuit să renunţe la toate plângerile făcute”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *