Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de troleibuze noi

Primăria București a lansat în SEAP documentația pentru achiziția a 100 troleibuze noi pentru modernizarea transportului în comun din Capitală.

Conform caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 metri, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă.

Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Primăria Capitalei anunță că troleibuzele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, conform Mediafax.

Garanția completă de funcționare Full Warrant va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Valoarea totală estimată pentru achiziția celor 100 de troleibuze este de 273.109.244 lei fără TVA, iar suma este asigurată prin finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *