VIDEO Primele imagini cu drona invizibilă chineză Sky Hawk, în zbor. Seamănă izbitor cu bombardierul american B-2

Noua dronă chineză Sky Hawk a fost prezentată pentru prima dată în zbor de televiziunea națională chineză. Aparatul are multe în comun cu faimosul bombardier invizibil american B-2.

Beijingul a dat publicității pentru prima dată un filmulet în care este prezentată în zbor drona de ultimă generație dezvoltată de complexul militară-industrial chinez. Drona militară experimentală „invizibilă” este concepută pentru a spori capacitățile Chinei în misiuni de luptă și de recunoaștere.

Într-un videoclip prezentat de către postul de televiziune public CCTV, putem vedea cum drona decolează de pe o pistă și aterizează într-o locație secretă. Sunt prezentat, de asemenea, imagini cu manevrele aparatului de zbor în aer și cu întreținerea la sol.

Dezvoltată de compania chineză CASC (Societatea de Stiințe și Tehnologii Aerospațiale din China), Sky Hawk a efectuat primul zbor în februarie, dar nici o imagine de la acel eveniment nu a fost difuzat până acum.

Drona a fost prezentată la un spectacol aerian la Zhuhai, în sudul Chinei, în noiembrie anul trecut. Designul său seamănă izbtor cu bombardierul invizibil american B-2. Misiunea dronei este de a efectua misiuni de recunoaștere și patrulare „în medii ostile”, a informat presa chineză.

Forma sa neobișnuită o face invizibilă pentru radarul inamic și-i conferă „capabilităților de atac și de apărare îmbunătățită“ atunci când este aruncată în luptă, a declarat proiectantul șef Ma Hongzhong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *