Primele vehiculele blindate turcești ”Kirpi” au ajuns în Ucraina

Forțele Armate Ucrainene au anunțat marți, 9 august, că au primit primele 50 de vehicule blindate turceşti MRAP Kirpi 4×4.

În perioada următoare, armata va mai primi încă 150 de astfel de blindate.

”Soldații noștri sunt sprijiniți de parteneri străini. Întreaga lume vrea ca Ucraina să obțină victoria. Noile transportoare blindate turcești Kirpi au fost predate Forțelor Armate. O altă livrare de 150 de unități este așteptată în curând. Două brigăzi folosesc deja vehiculele”, a transmis Yurii Misiagin, un adjunct din Comitetul pentru Securitate Națională, Apărare și Informații, pe Telegram.”Kirpi” (”Ariciul”) este produs de compania turcă BMC, fiind dezvoltat și proiectat pentru a îndeplini cerințele Comandamentului Forțelor Terestre Turce (TLFC). Vehiculul este disponibil în mai multe variante: Kirpi 4×4, Kirpi II (4×4), Kirpi 6×6 și Kirpi 4X4 Ambulanță.

Kirpi MRAP poate fi înarmat cu o mitralieră de 7,62 mm sau cu una 12,7 mm. De asemenea, în vehicul poate fi integrat un sistem de arme (turelă) controlat de la distanță.

Vehiculul oferă protecție împotriva gloanțelor perforante, a minelor, a dispozitivelor explozive improvizate (IED) și a altor amenințări balistice până la nivelul 3 al STANAG 4569.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.