Primul turist al țării a ratat o întâlnire la Bruxelles ca să viziteze Pompei

 

 

Aflat într-o vizită oficială în Italia, prima a unui președinte român în această țară în ultimii 45 de ani, Klaus Iohannis a avut o întâlnire oficială cu primarul din Napoli și a făcut o plimbare prin Pompei.

Pe pagina de Facebook a Parcului Arheologic din Pompei au fost publicate poze cu vizita preşedintelui Klaus Iohannis și a soției sale Carmen.

Miercuri, la Bruxelles a avut loc prima ședință informală a Consiliului European, unde s-a discutat despre Brexit, iar toți liderii europeni au fost prezenți, mai puțin Klaus Iohannis, după cum reiese dintr-o postare făcută pe o rețea de socializare de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Din partea Administrației Prezidențiale nu există o reacție oficială cu privire la acest subiect.

De menționat că ambele evenimente, atât vizita la Pompei, cât și paticiparea la ședință informală a Consiliului European, nu apar în agenda oficială a președintelui.

Președintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles, joi și vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia – Europe Meeting (ASEM) și la Summitul Euro în format extins. Temele de discuție vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migrației, securitatea internă și relațiile externe ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *