Amnistia fiscală, dedicată companiilor de stat?

Scopul amnistiei fiscale este de a ajuta economia, nu pe cineva de pe nişte liste, a declarat joi ministerului de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Potrivit lui Teodorovici, datoriile către stat ale persoanelor fizice şi persoanelor juridice se ridică la aproximativ 100 de miliarde de lei.

„Din acestea, ponderea principală este a persoanelor juridice, unde sunt şi marile companii de stat, care, din păcate, nu mai au cum să fie ajutate, nici de către stat, nici de alte companii partenere, pentru că nimeni nu va plăti o datorie istorică. Scopul este acela de a ajuta economia, nu pe cineva de pe nişte liste”, a spus Eugen Teodorovici

Întrebat dacă măsura i-ar putea determina pe unii datornici să nu îşi mai plătească datoriile, ministrul Finanţelor a precizat că este vorba de o discuţie şi că s-ar putea să nu urmeze nimic.

„Dar nu a spus nimeni că va urma. A fost o discuţie, informaţia s-a rostogolit, dar dacă vor dori să aştepte ceva ce poate n-o să vină, atunci să suporte consecinţele”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul a mai spus că amnistia nu se va aplica societăţilor aflate în insolvenţă şi nici datoriilor la chirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *