Prinţesa Haya a Iordaniei, în divorț cu șeicul Dubaiului, va face parte din corpul diplomatic al ambasadei ţării sale la Londra

Prinţesa Haya a Iordaniei, implicată într-o luptă legală în Marea Britanie împotriva soţului său, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, pentru custodia celor doi copii ai lor, a fost numită membră a corpului diplomatic al Ambasadei Iordaniei la Londra, informează joi ziarul The Times citat de EFE.

Prinţesa Haya, care a absolvit prestigioasa Universitate Oxford, a fugit în luna mai din Emiratele Arabe Unite şi a cerut justiţiei britanice să emită un ordin de protecţie împotriva soţului său, cu care se află în proces de divorţ pentru violenţă domestică.

Haya s-a căsătorit cu şeicul Dubaiului în 2004, devenind cea de-a 6-a sa soţie şi mamă a doi dintre cei 23 de copii ai acestuia.

Prinţesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei, Hussein, şi sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, Abdullah al II-lea. Ea doreşte ca fiica ei Jalila, în vârstă de 11 ani şi fiul său Zayed, de 7 ani, să fie lăsaţi să locuiască cu ea la Londra.

Miercuri a avut loc prima audiere preliminară la Tribunal Superior din Londra înainte de începerea procesului, prevăzut pentru luna noiembrie.

Numirea sa în postul de prim-secretar al Ambasadei a fost anunţată pe lista diplomaţilor din Londra publicată de MAE britanic.

Haya a plecat împreună cu cei doi copii ai săi în luna mai în Marea Britanie şi a cerut protecţie din partea justiţiei britanice.

Emirul i-ar fi cerut să se întoarcă, însă ea l-a refuzat. În luna iunie, prinţesa a declarat că „se teme pentru viaţa sa” şi că este convinsă că soţul ei va încerca să o facă să revină în Dubai, după ce şeicul a postat pe Instagram o poezie în versurile căreia o femeie este acuzată de „trădare”.

Prinţesa locuieşte cu cei doi copii ai săi în cartierul Kensington, într-o casă estimată la 85 de milioane de lire (98,5 milioane de euro), potrivit The Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *