PRM-iști din PSD vor suspendarea Președintelui

Portavocea lui Dragnea, fostul om bun la toate al lui Vadim Tudor, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis ”în mod cert se cere suspendat” şi că refuzul numirii celor doi miniştri şi a şefului Armatei este ”un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni şi de nimic”.

”În mod cert, Iohannis se cere suspendat. Prin tot ceea ce face în fiecare zi, devenind tot mai duşmănos cu propria-i ţară, încălcând în mod deliberat toate legile ţării, Constituţia şi deciziile Curţii (Constituţionale – n.r.), Iohannis acţionează în mod clar conform unui plan creat de şefii unei instituţii în sensul de a fi suspendat. Aceste mişcări deasupra legii prin care arată că se ştie protejat de parchete şi de alte instituţii de forţă, dar blochează la nesfârşit România. Mai mult, prin tot ce întreprinde în ultima perioadă, Iohannis îndeamnă opinia publică la nesupunere constituţională, călcând astfel în picioare toate deciziile democraţiei şi statului de drept”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că liderii PSD şi ALDE trebuie să se ”gândească foarte serios” la declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Refuzând pe bandă rulantă nominalizări de miniştri, schimbarea unor şefi de parchete şi de instituţii, iar mai nou numirea noului şef al Armatei Române, transmite un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni şi de nimic şi ne cere pur şi simplu nouă, celor din coaliţia de guvernare să începem procedurile de suspendare, chestiune la care va trebui să ne gândim foarte serios pentru că lucrurile au luat-o razna, iar opinia publică este absolut siderată de ceea ce se petrece în ultimul timp”, a mai spus Ştefănescu.

Un mesaj similar a avut și favoritul propagandei ruse, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care susține că suspendarea lui Iohannis „nu e doar necesară, e absolut obligatorie”.

„Suspendarea lui Iohannis nu e doar necesară, e absolut obligatorie! Gesturile acestuia nu mai sunt doar încălcări grosolane ale Constituției României, ci reprezintă deja atentate la adresa siguranței naționale!”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Liviu Dragnea a cerut colegilor de partid să facă plângere penală împotriva presedintelui Klaus Iohannis pentru comiterea infracțiunii de Înaltă Trădare, pentru declarațiile pe care acestea le-ar fi făcut în ultimul timp.

”Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache care este prieten la cataramă cu dl Iohannis și cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după anul nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea la ședința Consiliului Național al PSD.

sursa foto: aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *