Pro România detonează BOMBA: Luni NU va fi cvorum pentru votarea Guvernului Orban!

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, este de părere că luni nu va fi cvorum pentru votul Guvernului Orban. Țuțuianu a precizat că parlamentarii formațiunii nici măcar nu vor veni la votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban, deci nu vor contribui nici la cvorumul de prezență. În opinia sa, guvernul nu se va instala până nu se termină alegerile prezidențiale:

„Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susține un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieșit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban și nici la audierile miniștrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor și legea salarizării, dacă sunt finanțări suficiente pentru proiectele mari de investiții în infrastructură principal, dacă vom reuși să atragem mai mulți bani europeni și putem continuă cu acest șir de reproșuri pe care noi le aducem programului de guvernare și echipei prezentate de Ludovic Orban. Că urmare, nu vom fi prezenți în Parlament. Orban are cel puțin patru provocări extrem de importante pentru următoarea perioadă. Prima provocare este să strângă 233 ca să aibă cvorum. A două, trebuie să aibă 233 de voturi pentru învestirea guvernului. În al treilea rând, trebuie să își asigure o majoritatea care să îi permită trecerea prin Parlament a proiectelor de legi care pun în aplicare programul de guvernare. Și în al patrulea rând are de rezolvat probleme care sunt în contradicție în cadrul coaliției din Parlament care susține acest guvern.
În opinia mea luni nu va fi cvorum, că urmare nu cred că se va putea rezolva probleme învestirii guvernului. După turul 2 sunt convins că partidul care va vota învestirea este PSD pentru că vor avea nevoie de o perioadă de timp în care să își clarifice situația internă, să-și aleagă noua conducere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *