Probleme Pentru tudorel Toader! A Dat Un Ordin Ilegal

Șeful Penitenciarelor a fost împuternicit ilegal în fruntea instituției de către ministrul Justiției, Tudorel Toader! Așa susțin reprezentanții Federației Sindicatelor din Penitenciare. Ei arată că legea permite doar două împuterniciri în timp ce Marian Dobrică ar fi deja beneficiarul celei de-a treia împuternicire.

Astfel că, sindicaliștii din Penitenciare acuză că se politizează până și ANP-ul, iar practicile de delegari sunt ilegale. Toader ar fi blocat toate concursurile pentru ocuparea posturilor din directori de penitenciare și ar fi apelat la delegările pe 6 luni a unor persoane obediente ministrului.

„Tudorel Toader l-a împuternicit ilegal pentru cel ce-al 3-lea mandat în funcția de director general al ANP pe comisarul șef Marian Dobrică, deși în urmă cu doar câteva luni se pronunțase în sensul încetării unor astfel de practici ca fiind ilegale, iar directorul general anunțase în Consiliul de conducere al ANP măsuri în același sens, după discutarea în prealabil a aspectelor tehnice și a alternativelor cu ministrul”, susțin reprezentanții sindicatelor din penitenciare.

Astfel că, sindicaliștii cer anularea ordinului prin care Dobrică a fost împuternicit pentru a treia oară la șefia Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Iată ce prevede legea:
Art. 55 alin. 3 din Legea 293/2004 : “Ofițerii pot fi împuterniciți în funcții de conducere în unitatea în care sunt încadrați sau în care au fost detașați, împuternicirea pe funcție se poate face pentru o perioadă de maximum 6 luni și se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competențelor, cu înca 6 luni.

Marian Dobrică a beneficiat deja de alte două împuterniciri , în mai 2017 și în noembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *