Problemele de sănătate, citite în…culoarea unghiilor

 

 

Unghiile  tale pot fi  un veritabil barometru al stării de sănătate a întregului  organism. Mai mult, anumite “semne” te pot alerta asupra faptului că  suferi de o boală cronică. Iată  la ce trebuie să fii atent când  îţi examinezi unghiile.

 

Când unghiile  tale sunt rozalii înseamnă că sunt bine vascularizate şi nu ai probleme de sănătate. Orice schimbare a culorii acestora, orice  pete sau nuanţe diferite trebuie să constituie  un semnal de alarmă pentru că pot semnala o lipsă de vitamine, o infecţie etc., potrivit site-ului stethnews.com.

Albe – lipsă de fier

Dacă ai unghiile albe eşti tentat, în majoritatea cazurilor, să crezi că eşti perfect sănătos. În realitate, unghiile albe pot semnala  o deficienţă de fier în organism. De asemenea, unghiile albe pot arăta  şi faptul că ai  o circulaţie  deficitară a sângelui li unghiile nu sunt  suficient vascularizate. Poţi  rezolva această problemă luând suplimente de  magneziu.

Pete – lipsă de zinc

Când pe unghii vă apar pete albe, cel mai probabil consumi mari cantităţi de zahăr. De asemenea, persoanele cu pete albe pe unghii pot fi  alcoolice sau  aleg să bea sucuri  de fructe în locul apei. Însă aceste pete pot semnala şi o lipsă de zinc, acest mineral fiind implicat şi  în metabolizarea altor substanţe nutritive din alimente. Pentru a rezolva problema trebuie să  incluzi în dieta ta carne de pui şi cereale, ambele fiind bogate în zinc. De asemenea, poţi lua suplimente de zinc şi, evident, trebuie să excluzi din meniu ciocolata şi gustările dulci.

 

Roşu închis – colesterol mărit

Dacă aveţi o dietă bogată în alimente grase, cu mult colesterol, trebuie să  renunţi la ele. De asemenea, să reduci consumul de sare şi zahăr, dacă îţi doreşti ca unghiile  tale să revină la culoarea normală. În unele cazuri,  unghiile colorate roşu închis pot fi  un semnal de alarmă că aveţi probleme cu îngustarea arterelor sau cu  funcţionarea normală a ficatului. Renunţă la alimentele rafinate  şi  consumă pâine din făină integrală şi cereale din orez. Evident, nu uita de fructe şi legume şi hidratează-te suficient.

 

Roşu aprins – prea mult zahăr

Când observi că unghiile  tale au căpătat o nuanţă roşu aprins  înseamnă că ai o dietă prea bogată în zahăr. Trebuie să  o laşi mai ulşor cu consumul de  zahăr, aşa că taie de pe listă dulciurile şi sucurile.

 

 

“O cauză a acestei colorări a unghiilor pot fi fructele tropicale. În ciuda faptului că acestea au gust delicios şi conţin substanţe nutritive, ele sunt foarte bogate în zahăr” – http://www.stethnews.com

 

“Chiar dacă  unghiile  tale au un aspect şi o structură sănătoase dar şi-au schimbat culoarea trebuie să mergi la  medic”-http://www.stethnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *