Procurorii americani verifică modul în care zeci de figuri publice din Ucraina au ajuns să participe la învestirea lui Trump

Autoritățile americane efectuează verificări cu privire la participarea unor figuri publice ucrainene la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Potrivit unor surse ale publicaţiei The New York Times, la învestirea lui Trump în funcţia de preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie 2017, au participat „zeci de politicieni și oameni de afaceri ucraineni”. Unii dintre aceştia, potrivit publicaţiei, s-au întâlnit cu „republicani influenți, membri ai Congresului și aliați apropiați ai președintelui Trump”.

De asemenea, unii dintre aceşti ucraineni prezenţi la eveniment ar „simpatiza Moscova” și şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a acționa ca intermediari pentru ridicarea sancțiunilor anti-ruse. Aceste fapte, notează The New York Times, au reprezentat un interes aparte pentru procurorul special al SUA, Robert Mueller, care coordonează investigaţia privind ingerinţele electorale ruse, precum și pentru procurorii federali din SUA.

Anchetatorii urmează să stabilească în special modul în care unii dintre ucraineni au sosit în Statele Unite, precum și cine i-a invitat la învestirea lui Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *