Văduva lui Adamescu în arest la domiciliu, deși este acuzată de un prejudiciu de 10 milioane de euro!

UPDATE Tribunalul București a admis cererea procurorilor și au plasat-o în arest la domiciliu.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au propus judecătorilor arestul la domiciliu în cazul văduvei lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, reținută ieri pentru evaziune fiscală.
Fosta soție a lui Dan Adamescu a fost dusă la Tribunalul București unde magistrații vor decide dacă admit cererea procurorilor. Carmen Adamescu a refuzat să dea declarații procurorilor. Fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, a fost dusă ieri cu mandat pentru audieri la sediul Poliției Române. După aproape doi ani de la moartea omului de afaceri Dan Adamescu, procurorii și polițiștii fac percheziții în București, la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală și la sediile unor firme.
Printre persoanele vizate de percheziții este fosta soție lui Dan Adamescu, Carmen Palade, fiind făcute verificări la firme pe care le deține sau controlează. De asemenea, percheziții se fac și la locuința văduvei lui Adamescu, dar și la magazinul Unirea deținut de aceasta.

Conform Poliției Române, persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.
Persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *