Procurorii spanioli cer 11 ani de pușcărie pentru un fost președinte al FC Barcelona. Nici soția lui nu scapă nepedepsită

 

 

 

 

Procurorul Audienţei Naţionale a Spaniei a solicitat o pedeapsă de 11 ani de pușcări pentru acuzațiile de spălare de bani şi constituire de grup infracţional pentru fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Barcelona, Sandro Rosell (54 ani). Ei mai solicită și aplicarea unei amenzi în valoare de 59 milioane euro, informează agenţia spaniolă EFE.

Nici soția fostului președinte al FC Barcelona, Marta Pineda,  nu scapă basma curată. Pentru ea procurorii solicita o pedeapsa de 7 ani de detentie si propun o amenda in valoare de 50 de milioane de euro. De asemenea, pentru avocatul Joan Besoli, procurorii propun o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 55 de milioane euro.

In acest dosar mai sunt acuzati  libanezul Shahe Ohanneissian, prieten cu Rosell, care riscă 7 ani de închisoare şi amendă de 40 milioane euro, dar şi alţi doi presupuşi complici, Pedro Andres Ramos şi Josep Colomer, pentru care Fiscul spaniol cere 8 şi, respectiv, 6 ani de închisoare.

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell este bănuit că a omis deliberat să declare 229.569 euro la fiscul spaniol şi va fi audiat în legătură cu acest subiect de un judecător din Barcelona pe 18 septembrie.

Conform tribunalului, aproximativ 15 milioane de euro provenind din comisioane ilicite legate de vânzarea acestor drepturi televizate au ajuns în conturi din Spania şi Andorra ale lui Rosell, care se află în detenţie provizorie din mai 2017.

Rosell a ocupat funcţia de preşedinte al clubului FC Barcelona în perioada 2010-2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *