Procurorul care a deschis dosarul 10 August, șterge pe jos cu Predoiu: Să nu uităm că colaboratoarea lui cea mai apropiată și fosta lui secretară de stat a fost Bica

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, Bogdan Pîrlog, cel care a deschis dosarul 10 August, îl critică, în cadrul unei interviu acordat Hotnews, dur pe Cătălin Predoiu, spunând că a fost o surpriză extrem de neplăcută readucerea lui la conducere ținând cont de rezultatele lui din mandatul trecut și de legăturile lui din justiție.

„Ne-am dat seama că asaltul asupra justiției intră într-o nouă etapă, și mai periculoasă”, afirmă Bogdan Pirlog, co-președinte al Asociației „Inițiativa pentru Justiție”.

„În toți acești ani în care a existat asaltul asupra justiției Ministerul Public a fost condus de Augustin Lazăr, care, chiar dacă nu era o persoană vocală, a reprezentat acel pol de siguranță și stabilitate care până la urmă ne-a permis nouă, celor mai activi, să ne manifestăm pentru apărarea justiției și a statului de drept. Pe actualul ministru de Justiție, noi l-am prins și în cealaltă perioadă în care a condus ministerul. Să nu uităm că colaboratoarea lui cea mai apropiată și fosta lui secretară de stat a fost Bica (Alina Bica). Noi știam foarte clar ce fel de persoană este, caracterul lui, legăturile lui din justiție, apropierea de Savonea (n.r -Lia Savonea, fosta șefă a CSM) și de persoanele apropiate acesteia.
Deci, ne-am dat seama la momentul numirii lui că asaltul asupra justiției intră într-o nouă etapă, una mult mai insidioasă și mai periculoasă”, a susținut procurorul militar.

Acesta a spus că, în calitate de co-președinte al Asociației „Inițiativa pentru Justiție”, a participat inclusiv la discuțiile din Comisia Iordache din Parlament, unde au fost modificate cele trei legi ale justiției, iar „din partea opoziției de atunci alte persoane luptau, în niciun caz nu avea vreo participare domnul Predoiu”.

„A fost o surpriză extrem de neplăcută readucerea lui pe această funcție, ținând cont de rezultatele din fostul mandat. Totuși, Bica (n.r. – Alina Bica) nu a fost condamnată (n.r -în dosarul ANRP) pentru fapte comise ca procuror, ci ca secretar de stat. Din această postură participa la acele structuri ale ANRP”, a spus Pîrlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *