Procurorul Cristian Lazăr REACȚIONEAZĂ: Ce să caute CV-ul meu în dosarul lui Augustin Lazăr?!

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a emis rezoluția de clasare a unei plângeri pe numele președintelui Klaus Iohannis în septembrie 2014, a elucidat astăzi misterul documentului ajuns în dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr.
„Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă”, a declarat procurorul Cristian Lazăr. Nu e treaba mea să știu cine a pus-o acolo. Acest document nu avea ce să caute acolo”, a declarat Cristian Lazăr.

Procurorul a explicat că prin rezoluția de clasare a clasat plângerea făcută de Marius Marinescu împotriva lui Klaus Iohannis care la vremea respectivă era primar. șefului statului. Cristian Lazăr a mai adăugat că, prin același document, a disjuns cauza cu privire la doi consilier locali, Hans Klein și Helmut Lerner, pentru conflict de interese.

Cristian Lazăr a declarat că nu i s-a făcut niciun favor de către Klauss Iohannis pentru această clasare mai ales că șeful statului doar a semnat decretul ca urmare a propunerii cu aviz pozitiv de la CSM.

„Cu ce să mă favorizeze? Cu o funcţie pentru a cărei propunere nu o făcea el?”, s-a întrebat, retoric, Cristian Lazăr, care precizează că a fost propus adjunct la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică la Parchetul General de către fostul ministru, Raluca Prună, având avizul unanim al Secției pentru Procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii.

Pe data de 15 decembrie 2015, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General a lui Cristian Aurel Lazăr.

Procurorul general, Augustin Lazăr, spune că documentul a fost pentru scurt timp în dosarul său din greșeala unei grefiere. Grefierii, în schimb, au reacționat și au spus că nu stă în competențele lor să facă dosare de candidați, această sarcină aparținând exclusiv celui care accede la post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *