Procurorul Elodiei Se Vrea Șef La DNA!

Încă un pretendent pentru șefia DNA. Procurorul Marius Iacob, prim adjunctul de la DNA, vrea să îi ia locul lui Kovesi la DNA. Marius Iacob s-a făcut cunoscut în spațiul public în urmă cu 10 ani când ancheta dispariția avocatei Elodia Ghinescu.

Prima candidatură oficială pentru șefia DNA a fost depusă astăzi la ora 10 ! Candidata este nimeni alta decât una dintre protejatele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, Florentina Mirică. De altfel, aceasta a făcut obiectul unei anchete disciplinare, ceea ce i-ar îngreuna drumul către șefia DNA.
Secția pentru Procurori în materie disciplinară a CSM a respins însă, la finalul lunii trecute, acțiunea disciplinară în cazul Florentinei Mirică, procurorul care îl anchetează pe Petre Tobă, fost șef al Poliției Române.

Florentina Mirică a fost judecată pentru abateri disciplinare, după ce Inspecţia Judiciară a declanșat verificări la plângerile făcute de fostul ministru de interne, chestorul Petre Tobă, şi de fostul șef DIPI, Rareş Văduva, pentru diseminarea fără drept de informaţii clasificate secret de stat. Procedura de judecată disciplinară a început în septembrie 2016 și a fost amânată termen după termen, timp de aproape doi ani, din cauză că avocatul nu avea certificat ORNISS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.