Procurorul general al Bulgariei: Presupusul asasin al jurnalistei Viktoria Marinova a fugit în Germania prin România

Severin Krasimirov, suspectul în vârstă de 21 de ani, acuzat de asasinarea jurnalistei Viktoria Marinv, a fugit duminică din Bulgaria, traversând România şi reuşind să ajungă în Germania, a declarat procurorul bulgar Sotir Țațarov, citat de agenţia de presă DPA. Suspectul a fost reţinut în Germania, la cererea autorităţilor bulgare.

Anchetatorii Biroului de Investigații Penale (LKA) din Saxonia Inferioară au identificat marți seara un cetățean bulgar de 21 de ani, suspect de a fi violat, jefuit și ucis-o pe jurnalista bulgară de televiziune, Viktoria Marinova. La scurt timp după aceea, echipe speciale ale LKA l-au arestat pe bărbat, în localitatea Stade.

În acțiune au fost masiv implicate și forțe ale departamentului de poliție Lüneburg. „Acesta este un mare succes în investigația întreprinsă de forțele noastre”, a declarat președintele LKA, Friedo de Vries, în comunicatul oficial al LKA Niedersachsen.

„Încă o dată, mandatul european de arestare a funcționat, iar cooperarea dintre poliție și autoritățile judiciare europene s-a dovedit exemplară“, a spus șeful Departamentului de Asistență Juridică a Procurorului General din Celle, Christian Schierholt. Seful LKA de Vries a mai precizat: „După indicii furnizate de autoritățile bulgare de securitate, anchetatorii noștri au făcut o treabă excelentă, într-un timp foarte scurt”. El mai consideră că acesta este „un excelent exemplu de cooperare transfrontalieră”, de la primul contact între autorități și până la arestare trecând doar cateva ore.

Procurorul General din Celle este cel responsabil cu procedurile de extrădare din Germania. Procurorii bulgari au cerut, prin mandat european de arestare, extrădarea suspectului. Procuratura Generală din Germania este cea care examinează condițiile de extrădare și solicită mandatul de arestare la Judecătoria regională competentă în procedurile de extrădare.

Severin Nadejdov Krasimirov s-a născut în anul 1997 şi are domiciliul în oraşul Ruse. Locuinţa sa se află în apropiere de locul crimei. Bărbatul are antecedente penale pentru furt de metale neferoase. Anchetatorii bulgaria au strâns suficiente dovezi care îl leagă direct de victimă. Suspectul a fost detectat de poliţie pe camerele de supraveghere din zona unde Marinova a fost ucisă sâmbătă. Reţinerea lui Krasimirov a avut loc la cererea autorităţilor bulgare în oraşul Stade, la 60 de kilometri de Hamburg, unde locuieşte mama prezumtivului asasin. Tânărul a plecat în Germania duminică, împreună cu un prieten.

În casa suspectului, în cartierul de romi Selemetea, au fost găsite obiecte ale victimei. La Ruse, ieri, au fost interogate soţia şi mătuşa acestuia. „O parte din expertiză a fost finalizată. Există prezenţa ADN-ului victimei pe hainele sale şi invers, ADN-ul suspectului a fost găsit pe corpul victimei. Aşteptăm şi alte probe“, a declarat ministrul bulgar de Interne. Mladen Marinov a amintit că trupul neînsufleţit al jurnalistei bulgare a fost găsit sâmbătă după-amiază, la Ruse.

Până în acest moment, nu este exclusă nicio ipoteză privind crima: „De la viaţa personală până la activitatea sa profesională, fiind investigate toate faptele şi circumstanţele“, a mai spus Marinov. „Dovezile existente până în acest moment indică un atac spontan asupra victimei, în scopul unei agresiuni sexuale”, a declarat procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov, în cadrul unui briefing de presă, susţinut la Consiliul de Miniştri de la Sofia.

Ţaţarov a adăugat că agresiunea în sine şi rănile provocate victimei, care au condus la moartea acesteia, sunt extrem de brutale. Potrivit procurorului general al Bulgariei, loviturile aplicate victimei indică devieri comportamentale grave ale ucigaşului. „Indiciile din acest moment demonstrează întâlnirea spontană cu victima, atacul, aplicarea de lovituri, în urma cărora i-au fost fracturate oasele nazale.

Victima a fost târâtă în tufişurile din apropiere, unde a fost agresată sexual şi supusă unor acţiuni perverse, fiindu-i aplicate şi alte lovituri grave“, a precizat Ţaţarov. Potrivit acestuia, în momentul de faţă, este vorba despre un atac spontan. „Potrivit analizelor, agresorul consumase o cantitate mare de băuturi alcoolice înainte de comiterea crimei. ADN-ului victimei a fost găsit pe hainele atacatorului. Nu există încă martori oculari ai agresiunii“, a menţionat procurorul general al Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *