Procurorul general, EXPLICAȚII în dosarele lui Klaus Iohannis

Procurorul general, Augustin Lazăr, reacționează la acuzațiile cum că ar avea o relație de prietenie cu președintele Klaus Iohannis, fapt care ar duce la tergiversarea dosarelor în care apare numele acestuia sau a soției, Carmen.
Raportul Inspecției Judiciare privind efectuarea unor verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cu referire la modul de soluționare a cauzelor referitoare la domnul Klaus – Werner Iohannis, nu identifică niciun aspect de natură a fi imputat Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al PCA Alba Iulia sau unui alt procuror din cadrul acestei unități de parchet. Prin Raportul Inspecției Judiciare s-a constatat că denunțurile penale nr. 595/P/2014 și nr. 625/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de către domnul Augustin Lazăr, ce avea funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar în cazul dosarului nr. 595/P/2014, acesta a semnat adresa de comunicare a soluției către petentă, certificând legalitatea și temeinicia soluției, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
Ambele dosare au fost repartizate de către procurorul general conform specializării și ordinelor prealabile de repartizare a sarcinilor de serviciu celor doi procurori.
În ambele cazuri nu au existat situații de incompatibilitate a procurorilor, iar soluțiile date nu au fost infirmate ulterior, dovedindu-se temeinice și legale. De asemenea, în calitate de conducător al unității de parchet, Augustin Lazăr a semnat adresa de comunicare a uneia dintre soluții.
Cu referire la afirmațiile false potrivit cărora cele două cauze au fost închise „în timpul alegerilor prezidențiale, pe șestache, în secret, fără să știe nimeni”, concluziile Raportului Inspecției Judiciare 7996/IJ/1972/DIP/2018 din data de 8 ianuarie 2019, Lazăr arată că în toate cauzele penale în care au fost emise soluții pe fond referitoare la Klaus Iohannis au fost respectate termenele rezonabile de soluționare, iar procurorii au procedat la verificarea competenței de instrumentare în condiții de celeritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *