Procurorul General: Înscrieți-vă La Concursul Pentru Șefia DNA!

Procurorul general, Augustin Lazăr, îndeamnă anchetatorii să se înscrie în număr cât mai mare pentru șefia DNA

Iată îndemnul procurorului general:

Referitor la procedura aflată în curs privind selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), adresează invitația procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, precum și celorlalți procurori cu experiență managerială din cadrul Ministerului Public, de a participa la procedura inițiată de Ministerul Justiției.
Totodată, procurorul general își reafirmă încrederea în responsabilitatea și profesionalismul procurorilor cu experiență managerială, mulți dintre aceștia fiind beneficiarii direcți ai proiectului lansat anul trecut de PÎCCJ vizând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în faza de urmărire penală, precum și a reducerii numărului de condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Astăzi este prima zi de înscriere la noul concurs declanșat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, după ce la sfârșitul lunii iulie au fost respinși toți cei patru candidați înscriși. De această dată, înscrierile sunt până pe data de 20 august când se va întoarce din concediu și ministrul Justiției. Urmează ca pe 29 august să fie afișate rezultatele, iar în perioada 3-5 septembrie candidații care au dosare eligibile să susțină proba interviului cu Tudorel Toader, iar ulterior nominalizarea – dacă va exista- să fie transmisă către CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *