Procurorul General: Magistraţii Nu Mai Pot Fi Învinşi!

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că din punctul său de vedere procurorii şi judecătorii au ajuns la o maturitate şi nu mai pot fi învinşi. Lazăr a răspuns astfel unei întrebări legate de o eventuală înfrângere a Justiţiei de către politic. În plus, procurorul general a susbliniat că nu are ce să-i reproşeze Laurei Codruţa Kovesi, dar că procurorii sunt îngrijoraţi de situaţia fără precedent din sistemul judiciar.

Lazăr a spus că viitorul şef al DNA trebuie să fie o persoană recunoscută pe plan naţional şi internaţional. Augustin Lazăr participă la şedinţa CSM în care s eva decide dacă Kovesi va fi sancţionată, dar şi unde va ajunge procuror aceasta.

Soarta fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi se va decide astăzi la CSM. Kovesi a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze activitatea la DNA, dar să rămână procuror, cel mai probabil la DIICOT Sibiu, unde a mai activat în perioada 2004 – 2006 până să fie numită la cârma Parchetului General.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcția de șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, soluție pe care aceasta a taxat-o în mod public ca fiind nelegală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.