Procurorul general, nervos în Parlament: Bugetul instituției propus de Guvern nu asigură funcționarea Ministerului Public!

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, în comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților, că bugetul instituției propus de Guvern nu asigură funcționarea Ministerului Public.

„Din păcate, propunerile de buget nu au fost împărtășite, ele fiind reevaluate în minus. Din păcate, în această situație vom fi în imposibilitatea de a ne îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public. Am formulat câteva amendamente în acest sens pe care va rugăm să le votați”, a declarat Augustin Lazăr.

În cele din urmă, a fost acceptat un amendament propus de PNL de majorare a bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmând să meargă către asistență judiciară. Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primește în 2019 o sumă în valoare de 1,32 miliarde de lei, mai mare cu 5,5% față de 1,25 miliarde de lei în execuția preliminară din 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *