Procurorul General: Vom Clarifica Ce Muniție Și Armament A Folosit Jandarmeria!

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, intervine în scandalul momentului dintre procurori și Jandarmerie și asigură că verificările vor merge până la capăt pentru aflarea adevărului.

Anchetele au ca obiectiv analiza și clarificarea tuturor suspiciunilor privind modul în care au acționat persoanele având funcții de decizie, dotarea și uzul categoriilor de echipamente, armament și muniție, în contextul unei manifestări publice, analiza ordinelor și a modului de executare a acestora. Investigațiile vizează, în acest stadiu, clarificarea eventualelor fapte de neglijență în serviciu și a suspiciunilor de purtare abuzivă, pe parcursul acțiunii jandarmilor, respectiv întrebuințarea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de expresii jignitoare, amenințarea și lovirea sau alte violențe. Anchetele privesc, de asemenea, orice violențe, furturi, distrugeri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, comise de persoane participante la manifestație, transmite Augustin Lazăr.

Lazăr promite că le asigură procurorilor toate resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil.

Reamintim că Jandarmeria și Prefectura întârzie în a trimite toate documentele către Parchet. În incidentele din 10 august aproape 500 de persoane au fost rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *