Procurorul Lui Dragnea, Verificat Pentru Contrele Cu Tudorel Toader

Alexandra Lăncrăjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul „Tel Drum” în Liviu Dragnea este acuzat de fraude cu fonduri europene, a intrat în atenția Inspecției Judiciare după o controversă pe care aceasta a avut-o în weekend cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Inspecția Judiciară va analiza dacă prin comportamentul său procurorul Alexandra Lăncrăjan a încălcat statutul procurorilor și judecătorilor. Dacă va fi găsită vinovată, Lăncrăjan poate fi sancționată.

Totul a început vinerea trecută când ambasada Germaniei la București a publicat pe pagina sa de Facebook un text în care demontează teoria PSD-ALDE precum că în Codul penal german nu ar fi incriminate faptele de abuz în serviciu. După această precizare a Ambasadei Germaniei, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a revenit tot printr-o postare prin care încearcă să aducă argumente în favoarea dezincriminării abuzului în serviciu, articol de lege pe care Tăriceanu l-a catalogat drept „stalinist”.

Ulterior, Alexandra Lăncrăjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum al lui Liviu Dragnea, i-a replicat lui Tudorel Toader că argumentația lui e „șchioapă”. „Un profesionist al dreptului ar trebui să citească legea până la capăt”, a subliniat Lăncrăjan despre argumentele lui Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.