Procurorul-şef în procesul destituirii lui Trump Adam Schiff se simte ameninţat de președintele SUA

Parlamentarul Adam Schiff, care conduce acuzarea în procesul destituirii lui Donald Trump, s-a declarat duminică ameninţat de preşedintele republican, care a scris pe Twitter că alesul democrat trebuie ”să plătească preţul”, relatează AFP.

”Schiff vicleanul este un politician corupt şi se pare un om foarte strâmb. El nu a plătit preţul, pentru moment, pentru ceea ce a făcut ţării noastre”, a scris duminică pe Twitter Donald Trump.
Adam Schiff a reacţionat apoi la NBC News.

Întrebat dacă ia tweetul lui Trump drept o ”ameninţare”, parlamentarul democrat a răspuns ”cred că este menit să fie” o ameninţare.
Preşedinte al Comisiei însărcinate cu Informaţiile în cadrul Camerei Reprezentanţilor, un fost procuror şi absolvent al Universităţii Harvard, Adam Schiff a devenit oaia neagră a locatarului Casei Albe, conducând ancheta care a condus la inculparea (”impeachment”) şefului statului american.

Reprezentantul democrat a fost desemnat apoi drept procuror-şef în procesul destituirii lui Trump în Senat, ale cărui dezbateri continuă luni.

Atunci când a prezentat rechizitoriul, miercuri, Adam Schiff l-a acuzat pe Donald Trump de faptul că a încercat să ”trişeze” în vederea obţinerii unui al doilea mandat la Casa Albă, exercitând presiuni asupra Ucrainei pentru ca Kievul să deschidă o anchetă cu privire la potenţialul său rival democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *